Mitt liv med Bob (av James Bowen)

Bokens titelMitt liv med Bob
FörfattareJames Bowen
Förlag & årBokförlaget NoNa, 2014
Antal sidor, bok253
GoodReads medelbetyg4,27

Handling

Alla som läst och älskat boken där James Bowen berättar hur han, vid ett lågvattenmärke i livet, stötte på och tog hand om den sjuka och sjabbiga gatukatten som han valde att kalla Bob, får här äntligen höra hur det gick sen …
Katten följde James vart han än gick och James en hemlös och misslyckad musiker som hankade sig fram som gatumusikant och var beroende av sin dagliga dos metadon lyckades med Bobs hjälp ta sig själv i kragen och styra in sitt liv på en bättre bana.
Efter det vet vi att James skrev ner berättelsen om sig och Bob, men hur gick det sen? Vad har hänt sedan dess?
Här fortsätter James på deras berättelse. Vägen var alltjämt skakig när den första boken kom ut, men med en klok katt vid sin sida kan man komma långt. James berättar öppenhjärtigt om hur Bob fortsatt att vara hans skyddsängel, hjälpt honom genom tuffa perioder och t.o.m. livsfarliga situationer.

Läst2020-01-07 – 2020-01-11
Mitt betyg4,5
Recension även påGoodreads, Adlibris, Bokus, Storytel

Recension:

Eftersom jag läste James Bowens första bok om den intelligenta och härliga gatukatten Bob, var jag helt enkelt tvungen att läsa den här fortsättningen också. Det är en härlig och fascinerande berättelse inte bara om en alldeles speciell katt. Det är även en berättelse om vilka fantastiska vänskapsband som kan knytas mellan djur och människa och hur stor betydelse de båda får för varandra. I första boken (Gatukatten Bob) fick vi följa hur James hittade honom skadad och nergången. Själv kämpade han med att bli drogfri och försörjde sig som gatumusikant och senare säljare av tidningen ”Big Issue” för hemlösa, på Londons gator. Två trasiga själar träffades och blev oskiljaktiga vänner. Det är en vacker och nästan lite osannolik historia som ändå är fullständigt sann. Del två – ”Mitt liv med Bob” – beskriver lite närmare den slitsamma tillvaro James för, då han dagligen måste sälja tidningen för att få in pengar till mat. Bob fungerar som en fantastisk publikmagnet, men det finns samtidigt många risker. Det är inte alla människor som godhjärtat stödjer dem. James och hans katt får kämpa mot avundsjuka och diverse andra problem. Hela tiden bär han på drömmen om att kunna lämna livet på Londons gator för en lite tryggare tillvaro.

Kort och gott är det en gripande och härlig berättelse om en helt fantastisk vänskap!

Annons

1 tanke på “Mitt liv med Bob (av James Bowen)

  1. Pingback: Sorglig nyhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s