Där kärleken är (av Birgitta Nilsson)

Bokens titel Där kärleken är
Författare Birgitta Nilsson
Förlag & år Billiyon förlag 2021
Antal sidor, e-bok 181

Handling
Romanen ”Där kärleken är” hyllar kärlek och frihet. Det är en stundtals filosofisk betraktelse både över kärlekens begränsningar och dess möjligheter. På sätt och vis är boken också en uppgörelse med alla dem som envisas med att tala om för andra hur de ska leva sina liv. Och en uppmaning till alla att följa sitt hjärta.

Läst 2021-12-10 – 2022-01-18
Recension även på @enbokisoffan , Goodreads, Bokus, Ad-Libris

Recension
Ett varmt tack till Birgitta Nilsson som bjudit på denna fantastiska kärlekshistoria.
Friheten att få leva och vara den man vill och älska vem man vill, är för mig fullständigt självklart. Det här är en berättelse om polyamori, om önskan och förmåga till flera samtidiga kärleksrelationer. Vi får följa Alexander, Per och Lottie i en relation full av äkta kärlek. En kärlek så stark att de bestämmer sig för att hålla ihop mot omvärldens fördomar, vilket naturligtvis inte alltid är så lätt.
Det finns så otroligt mycket känslor i den här boken, så mycket kärlek och så mycket innerlig vänskap. Allt berättat på ett rakt, öppet och uppriktigt sätt. Man får hela tiden känslan att detta är en berättelse med verklighetsbakgrund.
En otroligt fängslande och gripande berättelse, mycket välskriven och fantastiskt gestaltat. Jag sitter i soffan och läser, men det känns nästan som det var en riktigt bra film jag såg på tv-n.
Jag gillar också greppet med Alexanders inre jukebox, som beskriver hur han hela tiden kopplar möten och händelser till olika låttexter i sitt huvud.
Visst har det hänt då och då att jag fällt någon tår när jag läst engagerande och gripande scener i tidigare böcker. Men under sista kapitlet fick jag pausa läsandet och torka ögonen för att kunna se och läsa.
Jag har en diger hög med böcker som jag vill försöka hinna läsa under det här året, varav några av författare jag läst tidigare bladvändare av. Så jag vet intuitivt att det är väldigt bra böcker som ligger i högen och lockar. Men när jag nu kunnat inleda detta år med Birgitta Nilssons bok ”Där kärleken är”, undrar jag om inte platsen för årets bästa bok redan är intagen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s