Dotter av jord / Varsel i natten

Bokens titel                        Dotter av jord / Varsel i natten                                     

Författare                          Ann-Catrin Mattsson

Handling

Dotter av jord;
Irland 1649. Ailea är inte som andra. Hon ser saker ingen annan ser. Nattens mardrömmar blir ofta sanna. I stugorna viskas det att modern lider av galenskap. När oroligheterna sprider sig över landet beslutar sig Aileas far för att rycka upp sin familj och flytta till Skottland. Där bor Magy, ortens örtahelare, som tidigt förstår att det är något speciellt med flickan. Snart kommer Aileas liv förändras för all framtid och hon kommer finna sig intrasslad i tusenåriga mysterier.På andra sidan havet, börjar Roderic, brorson till en mäktig spansk överste, sin militära utbildning på krigsskolan i Bologna. Där lär han känna sin mentor, den charmiga Muccio, som gör sitt yttersta för att få fason på sin eldiga lärling. Roderic och Aileas öden är tätt sammanflätade. Mellan dem växer en passion och kärlek, starkare än tid och rum.
Varsel i natten;
England 1655. Ailea har anlänt till klostret som huserar Sällskapets hemliga skola, där hon undervisas i de dolda lärorna. Viskningar följer henne och folk tystnar när hon går in i rum. Sedan före hennes födelse har hon varit lovad till den sicilianske prinsen Aaron, som hon enligt högre makter ska få ett barn med.Roderic är tillbaka på militärskolan i Bologna. Han har snabbt skapat sig ett namn efter att ha dödat den legendariska befälhavaren Jean François de Fosse, men berömmelsen sticker folk i ögonen. Efter en duell blir han fiende med en mäktig, hämndlysten greve. Ailea och Roderic har länge mötts i drömmar och syner, där de formar ett starkt band. Kanske är de närmare varandra än de tror?

Läst
Hösten 2022 

Recension 
Längtan efter del tre är påtaglig i samma stund jag kommer till sista meningen i Varsel i natten. Med sorg lämnas vi att vänta. Vad händer med Ailea Och Roderic framöver? Vad händer med Gabriel? Vad har Corax för roll framöver? Det är bara några frågetecken. De här två böckerna – Dotter av jord och Varsel i natten är starka tillsammans och får läsaren att vilja ha en fortsättning. Beundrar Ann-Catrins tidstypiska detaljrikedom, liksom miljöbeskrivningar. Allt som ger mig känslan att sitta där, förvisso på tryggt avstånd, men ändå som om jag vore där, där allt händer. Jag kan känna daggen mellan tårna och den annalkande stormen. Språkmässigt är båda böckerna en skatt. Längesen en bok lockade så mycket att fortsätta att lyssna på.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s